header

Saturday, 23 July 2011

Botol Air ke sekolah ?

Asalamualaikum.

Eh? Tak malu ke pergi sekolah bawa botol air ? 
Biasanya , budak sekolah menengah bawa water bottle ke sekolah dianggap skema ? Tak cool ? Macam kanak kanak tadika ? Betul ke ? Haha. Kalau kita kena dengan cara insyaallah kita tak dianggap macam tu. Jadi, hari ni kita kongsi fakta dan tips pasal botol air nak ?
FAKTA !
  • Kebiasanya orang yang bawak air ke sekolah , PANDAI.. Kerana, mereka memberi tumpuan dalam kelas *(setiap kali ngantuk aje, simbah air tu kat muka.. HAHA)
  • Water Bottle juga di anggap accessories ke sekolah *(Asyik bawa beg aje kan?)
  • Ia boleh diguna sebagai senjata keselamatan.. Bukti : Anda boleh ketuk penjahat-penjahat diluar sana menggunakan botol anda yang keras :D *(Tu la, sape suruh gatal sangat kan ?)
TIPS !
  • Bawa lah bottle yang menarik tapi simple. Kalau boleh, jangan lah bawa bottle air Barbie kan ? Hehe *(kecuali awak peminat setia Barbie :D ) For Exmple Bros. Menarik dan elegan. 
  • Pastikan air anda tak ada semut ! Itu sangat kurang bersih  ye :D *(tapis je air tu)
  • Jangan dedahkan botol pada matahari. Kerana ia jadi berwap dan kurang baik untuk kesihatan. DAN UV juga menghilangkan ke'ceria'an botol air !
  • Jangan bawa botol yang terlalu besar. KERANA, Ia sangat tak comel dan membebankan anda :D
  • Kalau boleh Jangan bawa air manis , Nanti botol anda berbau 

Haa . Itu ajelah yang kita kongsikan hari ini :D thanks for Fillatina Hashim tu give idea :D
p/s : Only update on Sabtu :D Sorry for late dear :D

6 doakan kejayaan saya:

tina said...

haha..this is great,dear!!! jgn bawak botol air yg besar kerana membebankan? haha..mekaceh sbb puji :')

aini_queengedix said...

for me, botol air tu sngt cool, kdg2 tu ade jgak la budak tegur yg sye ni dak skema.! tp, sy x kisah pon.

aini_queengedix said...

for me , botol air tu cool ! walaupon ade certain2 budak yg ejek sye skema.

Artie said...

@Filla : Haha, water bottle u kecik lagi comel.. hehe

@Aini_queengedix : hehe.. Betul-betul. :D Alah, mungkin diorang jeles.. hehe

aini_queengedix said...

haha:) maybe la kot..

tina said...

botol air saya memang kawaii *malu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...